Ten onrechte ontvangen loon onbelast?

Door Henk Oostdam ~ 19 augustus 2009. Opgeslagen onder: Formeel belastingrecht, Inkomstenbelasting, Loonbelasting, Opmerkelijk Nieuws.

Het terugbetalen van loon kan tot aftrek leiden.De Staatssecretaris heeft op 5 augustus 2009 een besluit genomen over de voorwaarden waar zoiets aan moet voldoen. Allereerst beschrijft het besluit het fiscale beleid voor ten onrechte ontvangen looninkomsten. Verder beschrijft men het fiscale beleid voor in eerste instantie terecht ontvangen looninkomsten die later op grond van een afdwingbare verplichting terugbetaald moeten worden. Het besluit is met name interessant voor bankiers en andere bonusgerechtigden die zich de afgelopen tijd onder dwang van de publieke opinie genoodzaakt zagen akkoord te gaan met een aanpassing van de salarisvoorwaarden. Die aanpassingen zijn nu fiscaal gefaciliteerd.

Laat een reactie achter